Nou Centre Igualada

Nou Centre d’Igualada. La teva associació, l’associació del teu barri.

Nou Centre és una associació del comerç i pel comerç, del barri i pel barri. És dels socis i els socis decideixen.

Va ser impulsada a finals del 2013 amb el objectiu de millorar la mobilitat i l’entorn de la zona. Aquest projecte s’està desenvolupant a curt termini, donant a conèixer qui som i que oferim, millorant de forma progressiva i per part de l’Ajuntament l’entorn. Ara necessitem fer un projecte per desenvolupar a mig i llarg termini per a garantir la viabilitat i la continuïtat dels serveis i el comerç de proximitat a llarg termini canalitzant les inquietuds i donant resposta a les necessitats dels negocis i dels veïns, convertint els projectes i les propostes en una realitat palpable.

Vius del teu negoci. És important i ho sabem. Però cal traduir aquesta importància que tots donem al nostre lloc de treball, a la nostra font d’ingressos, en una garantia d’estabilitat comercial i econòmica fiable de cara el futur.

L’ Associació Nou Centre treballa perquè la zona nord d’Igualada no es converteixi només en un barri o ciutat dormitori, sinó que esdevingui un espai per viure i fer-hi vida, amb equipaments que donin resposta a les necessitats de la comunitat i que estiguin a l’abast i al servei de tots els ciutadans d’Igualada, la conca d’Òdena i la comarca.

Volem millorar l’entorn. Per això prioritzem i insistim en les nostres reivindicacions a les institucions per una millor neteja dels carrers, per la millora i arranjament de voreres, asfalt i parterres; la millora de la il·luminació nocturna i la mobilitat rodada o a peu i per dotar la zona dels equipaments necessaris.

Així, aquest darrer mes de desembre l’ Ajuntament a fet uns petits arranjaments, manteniment de voreres, que son totalment insuficients.

Volem una zona, l’àrea Nord, diferenciada i amb un comerç actiu, singular, modern i de confiança, en un entorn que convidi a passejar i a gaudir dels barris, a entrar als comerços i comprar.

Que ha fet i fa Nou Centre per tu i el teu barri?

Nou Centre treballa per tu. L’Associació compta amb un equip multidisciplinar que projecta i organitza activitats que s’adeqüen a les necessitats de promoció i dinamització comercial de la Zona Comercial Igualada Nord. Així, durant tot l’any organitza activitats localitzades: Fira de Primavera al barri del Poble Sec i el Festival Naturveg vegà i 100% vegetarià a les Comes. A més, cada Nadal l’associació reparteix 2.500 euros entre els clients dels diferents establiments Nou Centre.

Difusió i promoció

Des del punt de vista de la difusió i la promoció, Nou Centre edita la Info-guia en edicions especials en motiu de les diferents activitats que va organitzant durant l’any. La publicació arriba a 16.000 llars igualadines, d’Òdena i l’Espelt en cada edició, on els socis (i no associats) poden posar la seva publicitat a uns preus molt econòmics. D’altra banda, també utilitza de forma habitual els mitjans de comunicació local: la Veu de l’Anoia, l’Enllaç, Ràdio Igualada, infoanoia.cat, AnoiaDiari, per difondre, informar i promocionar les activitats que es van realitzant durant tot l’any.

Noves tecnologies

L’Associació Nou Centre també disposa de pàgina web, Facebook i Twitter per tal de fer extensiva la difusió i promoció de cada proposta a través de les noves tecnologies de la comunicació.

Formació

L’Associació Nou Centre treballa per la formació dels seus associats. Per això col·labora en la posada en marxa de l’Escola de Comerç de Ceina, que busca ser un mitjà per oferir formació continuada i variada, més o menys específica, als seus associats i a altres negocis de la ciutat.

Mobilitat i senyalització

Nou Centre vol millorar el barri. Com molts ja sabreu Nou Centre neix el 2013 davant la necessitat d’aconseguir un aparcament al barri, necessari per millorar les carències d’aparcament i mobilitat, indispensables per al desenvolupament del comerç d’aquesta àrea. Aquesta iniciativa va aconseguir, poc després, que el solar del carrer Piera amb carrer de Calaf esdevingués l’aparcament que aquest barri necessitava i que ara tothom utilitza.

A principis de l’any 2017 es va habilitar una franja peatonal senyalitzada i de color vermell a l’avinguda Mestre Muntaner, d’uns 100 metres de longitud, reivindicada per l’associació Nou Centre durant molt de temps. Una actuació encaminada a millorar la mobilitat i la seguretat dels vianants en aquesta àrea, amb la qual es facilita l’accés peatonal a les diferents àrees comercials de la zona.

Nou Centre ha estat també el promotor de les recents millores en voreres i parterres del barri i reclamant més civisme al comerç i als veïns pel que fa a l’ús dels contenidors, papereres i la recollida d’excrements dels gossos.

Per últim i de cara aquest 2018, Nou Centre planteja l’estudi de la viabilitat d’un nou aparcament, que hauria de reurbanitzar el solar en desús adjacent a la Plaça de la Sardana i és considera tant necessari per al desenvolupament comercial de la zona.

Equipaments

Des del 2004 Nou Centre ha estat reivindicant la necessitat d’un equipament amb caràcter social pel barri, entenent que pel bon desenvolupament de l’àrea nord és indispensable la creació d’espais d’oci i trobada entre veïns. Equipaments que fan barri i que marquen la diferencia entre les ciutats dormitori i els barris on fer-hi vida. En aquesta direcció entre 2018 i 2019 entrarà en funcionament el nou Centre Cívic de l’Àrea Nord d’Igualada que ocuparà una parcel·la de 1.600 m2 ubicada entre l’Hotel Amèrica i les cotxeres de la Hispano Igualadina, amb accés des de l’Avinguda del Mestre Muntaner i des del carrer de Sant Martí de Tous.. Una infraestructura pensada per als veïns que transformarà de forma significativa les dinàmiques de passeig i mobilitat del barri.

Dinamització comercial. Projecte Retailink

Nou Centre va estar participant durant el 2017 del projecte Retailink, iniciat l’any 2016 i englobat dins el programa URBACT III de la Unió Europea, per la potenciació del comerç en ciutats mitjanes i on també hi ha estat participant l’Ajuntament d’Igualada. Així, l’associació Nou Centre es va poder fer sentir i donar el seu punt de vista en la definició dels principals eixos comercials d’Igualada, posant en relleu la seva tasca a l’àrea nord, per tal de determinar de forma conjunta mesures i futures accions per a la comunicació, potenciació i promoció d’aquests eixos necessiaris per a la millora de la ciutat.

Quina repercussió té pel teu negoci?

Totes les activitats, millores i propostes de Nou Centre tenen sempre un retorn més o menys directe a tots els establiments de l’àrea Nord d’Igualada.

La gent, els ciutadans, valoren un barri on es pugui passejar còmodament, amb els equipaments necessaris per fer-hi vida, un entorn net, atractiu i arreglat; la quantitat i diversitat justa de locals d’oci, restauració, comerç i serveis, i amb potencial per créixer des del punt de vista comercial. Així, la quantitat d’establiments d’una àrea determinada va condicionada a l’activació d’aquests mecanismes de millora per tal d’assolir un major reconeixement social de les zones comercials que, al seu torn, provoca un major interès per l’àrea i, conseqüentment, l’aparició de nous locals comercials.

La repercussió de la transformació i la densificació comercial d’una àrea determinada té com a conseqüència una major aprovació de la ciutadania, un major reconeixement social de l’àrea en qüestió, la creació de nous centres d’atracció comercial i d’oci, un volum més alt de clients potencials i el conseqüent augment de les vendes, que beneficia a tot els comerços i serveise l’àrea sense excepció.

I si beneficia al comerç beneficia al barri i a la gent que hi viu i hi treballa.

Perquè m’he d’associar?

Perquè una associació es un interlocutor vàlid, legal i que les administracions publiques han de escoltar i tenir en compte i com més som més aconseguim. Nou Centre és part del barri, l’associació que lluita per tu i per la millora dels barris, a canvi d’un esforç econòmic mínim.

Només sent molts podem tenir els barris es mereix la ciutat d’Igualada, capital de l’Anoia. Només amb la teva implicació, col·laboració i els recursos suficients, l’Associació Nou Centre podrà dur a terme nous projectes amb importants mesures per la millora dels barris on treballes i/o vius. Només amb el teu petit gra de sorra la Zona Comercial Igualada Nord podrá ser el Nou Centre Comercial que Igualada es mereix.

Volem, necessitem, atraure nous clients. Volem, necessitem, convertir Igualada Nord en un veritable centre comercial de la ciutat, senyalitzant i identificant els accessos i millorant la mobilitat interna. Volem, necessitem, generar noves sinèrgies que, en si mateixes, esdevinguin un reconeixement social del potencial comercial d’Igualada Nord. Un reconeixement per la normalització i comunió natural de la Zona Comercial Nord amb la ciutat i els seus conciutadans.